Paris Nice

Tenkte jeg skulle ta en liten oppdatering av Paris-Nice. Som kjent har det vært 3 etapper til nå (mandag). Paris - Nice ble for første gang arrangert  i 1933 og det går hvert år i mars i Frankrike. Mange av de store klassikkerkongene som Boonen, Cancelara, Hushovd osv bruker rittet som oppkjøring til Flander og Paris - Roubax. Rittet har i tilegg pro-tour status, så det er ganske prestisje å vinne det !

Men tilbake til i år. Årest første etappe var en prolog. (Prolog er en kort tempoetappe.) Den var det svenske Gustav Larson som vant, 1 sek foran Bradley Wiggens. Det skal nevnes at Bradley måtte sykle i regn mens Gustav fikk sykle hele løpet i opplett. (Ja, vi er på fornavn!)

((Gustav  Larson vant første etappe)

 Andre etappe var av det harde slaget med masse regn. Vår egen Alexander Kristoff hadde sett seg ut denne etappen før rittet, men det var før han fant ut at det regnet.... Nedda ! Kristoff hang godt med i første vifte i følge han selv. Men så ble han hindret av en vindvest ??? WTF ! Dårlig unnskyldning eller ? Hva mener du ?

Men uansett etappen ble vunnet av Tom Boonen. Svenske Gustav likte ikke regnet, dermed var det en ny mann i gul trøye. Nemlig heavy rock diggeren Bradley Wiggens !OVERTOK LEDERTRØYEN: Bradley Wiggins (Team Sky) lurte seg med i første gruppe, og hektet av flere av sine argeste rivaler i sammendraget.

( Wiggens i gul trøye etter 2 etappe)

 

Tredje etappe ble avsluttet med en knallhard spurt i motbakke! Perfekt for Hushovd tenker du kanskje, men Thor hadde desverre kost seg litt for mye med pinnekjøttet og var dårlig i magen... Dermed var det Valverde som vant. Valverde har jo vært utestengt for doping, og om han er ren nå er det bare han selv som vet... 

Men uansett, mannen har jo STIL !! Pinarello ! blir ikke bedre enn det !

 

Mvh

OMG

 

Kan du kommentere ? :)

2 kommentarer

Boytoy

07.mar.2012 kl.18:57

Leser bloggen hver dag :) Liker at dere skriver seriøst samtidig syntes jeg det blir morsomt å lese, hihi ^^

ELSKER DERE ! :*

meg

10.mar.2012 kl.01:22

helt utrolig at han vant prologen med den sittestillingen......... lol på Bradley og Tony!!

Skriv en ny kommentar

guttakruttsproteam

guttakruttsproteam

16, Agdenes

Kategorier

Arkiv

hits